Portré
Megjelenéseim
Visszajelzések
Galéria


Hosszú utat tettem meg, sokat tanultam és tapasztaltam. Dúlának lenni számomra nem pusztán hivatást jelent. Annál inkább elkötelezettséget, hitet. Hiszek abban, hogy a szülés, születés csoda. Hiszek abban, hogy minden nő eredendően képes a külső beavatkozások nélküli természetes szülésre. Így vannak megteremtve. A munkám a küldetésem is: segítek nőknek, hogy bízni tudjanak magukban, a testükben és a gyermekükben. Segítek, hogy elhiggyék, a vajúdás nem egyenlő a végtelen fájdalommal.

Humánkineziológusként végeztem a SOTE-n. Mikor kiléptem az egyetem kapuján a diplomámmal, nem gondoltam, hogy ilyen messzire fog sodorni az élet az eredeti szakmámtól. Három gyönyörű gyermekem született, az első kettő császármetszéssel jött világra, és csak később, a kisebbik fiam érkezésekor tapasztalhattam meg, hogy milyen és mennyire más, mennyivel szebb, bensőségesebb a természetes szülés. Sikerült mindez annak a tudatos „munkának” köszönhetően, melyet magamnak és magamban kellett véghezvinnem.

A munkám és harmadik gyermekem világrahozatala során szerzett tapasztalataimnak köszönhetően tisztában vagyok a természetes szülésnél (a szülő nő részéről) felmerülő igényekkel.Ugyanakkor a két korábbi császármetszésemnél átéltem a kiszolgáltatottságot, műtét nehézségeit, ennélfogva azt is pontosan tudom, mire lehet szüksége egy édesanyának, mikor nehézségei adódnak. A támogatásomra és segítségemre minkét esetben számíthatnak a kismamák!

Mondhatni, hogy a sors keze terelgetett engem. Mindig is érdekelt a pszichológia, az élettan, a szülészet és az, hogy segíthessek, támogatást nyújthassak másoknak. Dúlaként erre lehetőségem van minden, általam kísért terhesség és vajúdás alkalmával.

Elvégeztem a Dona International dúla-képzését, masszázst, fitoterápiát tanultam, jelenleg homeopátiás ismereteimet igyekszem tökéletesíteni. Tudásomat, tapasztalataimat sikeresen alkalmaztam az eddigi összes szüléskísérésemnél. Legyen szó első babáról vagy VBA3C-ről, mert minden szülés: CSODA!

A dúlaság mellett elvállaltam a Nemzetközi Császármetszés Figyelő Hálózat (ICAN) magyar csoportjának vezetését (bővebb információ). Az ICAN egy non-profit civil szervezet, melynek küldetése, hogy javítsa az anyák és újszülöttek egészségét azáltal, hogy felvilágosítást ad és információkat nyújt, így megelőzve a felesleges császármetszéseket. Támogatja a császármetszésből történő felépülést, és elősegíti a a császármetszés utáni hüvelyi szülést (VBAC/CSÚSZ).

Hív, írj, hogy adhassak. Hívj, írj, hogy adhassál! Magadnak önbizalmat, gyermekednek erőt és soha nem apadó szeretetet. Tedd a szülésed sajátoddá!
Elérhetőségek: Mélykúti Andrea | mia@deepwell.hu | +36/20-211-40-21

Maradjon nyitva az ablak